Mänskligt arbetsliv

I dagens Dagens Nyheter läser jag att ”soft girl” är en av årets trender. En ”antites till girlbossande samt en reaktion på karriärhets och stress”; ”en fräsch protest mot ett icke hållbart arbetsliv”.

Jag suckar och undrar, i likhet med DN-skribenten, varför hjulen bara snurrar utan att vi rör oss framåt.

Nej, jag förespråkar inte ett arbetsliv där människor inte är vuxna nog att stå ut med att ”allt inte kan vara bara roligt hela tiden”.

Men jag hävdar bestämt att ett arbetsliv som behandlar människor som barn som måste kontrolleras och som måste fråga om lov om de får gå till tandläkaren inte är optimalt.

I det mänskliga arbetsliv jag förespråkar behandlas människor som kapabla och kompetenta vuxna.

Som just därför förväntas kunna svara på hur just deras passion, kreativitet och engagemang på bästa sätt kan komma till användning i den organisation som de arbetar i.

Och som oxå får möjlighet att, så långt det bara är möjligt, jobba på sätt och med sådant som gör att de både presterar och trivs på topp.

Enkelt.
Men absolut inte lätt.
Och minst av allt trivialt.
❤️
.
.
Jag arbetar för ett mänskligt arbetsliv och ett bättre #ledarskap. Bättre i bemärkelsen att det får människors att känna en genuin samhörighet med den #organisation där de arbetar. Så att de kan och vill bidra bättre till dessa organisationers resultat. #chef #medarbetare #tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *