Om att sätta mål

Om det här med att sätta mål. Privat eller professionellt.

Jag vet att många inte är så förtjusta i att sätta mål.

Kanske för att man har upplevt sega processer på jobbet där målen har blivit alldeles för många, knöligt formulerade pga alla buzzwords som man tror ska klämmas in och så sönder-kompromissade att de till slut inte peppar någon till något.

Eller för att man privat är så van vid att “det inte funkar” :(

Men så behöver det inte vara.

Gör så här istället.

Fundera fram till nyårsafton på vad dina mål skulle kunna vara.

Målet (he, he) är ett (1!) mål per område i ditt liv och max fem (5) områden. Område kan vara jobbet, ledarskapet, hälsa, relationen med dina barn, ekonomi etc. Du väljer dina områden för bara du vet vad som är viktigt för dig.

Och så formulerar du målet SMART.

Med tillägget: peppande och inspirerande! Och den här är superviktig.

Ditt/dina mål ska formuleras på ett sätt som ger dig energi och lust. Påminner dig om varför just du faktiskt väldigt gärna vill uppnå just det där målet. Läs: göra jobbet!

Så strunta i allt det där som du ”borde” göra. Särskilt det som andra tycker att “du borde göra”. Eller som du tror att andra tycker att du borde vilja …

Och satsa på att komma på vad det är som du själv verkligen vill.

💪
❤️
🔥

Jag arbetar för ett mänskligt arbetsliv och ett bättre #ledarskap. Bättre i bemärkelsen att det får människor att känna en genuin samhörighet med den #organisation där de arbetar. Så att de kan och vill bidra bättre till dessa organisationers. #chef  #medarbetare #tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *