Tydligt ledarskap

Jag är vanligen ingen förespråkare av det som brukar kallas ”tydligt ledarskap”. För jag menar att vi behöver se ett ledarskap som bjuder in människor till ett samskapande.

Som skapar förutsättningar för människor att bidra med sin kreativitet, passion och initiativkraft.

Men det finns tillfällen då ledaren, för att just skapa förutsättningar för alla att bidra, behöver sätta ner foten och peka med hela handen. Och det väldigt tydligt.

Ett sådant tillfälle är när viktiga värderingar står på spel.

Som häromdagen.

Muriel E. Bowser, borgmästare i Washington D.C., döpte om gatan framför Vita Huset till Black Lives Matter Plaza. Och för att göra det tydligt vems gata det är (borgmästaren och presidenten hade lite olika uppfattningar där) och för att hedra de fredliga demonstranterna i början på veckan, lät hon skriva gatans namn i stora gula bokstäver på gatan.

President Trump bor numera på 1600 Black Lives Matter Plaza.
.
.
Jag arbetar för ett #mänskligtarbetsliv och #bättresättattleda. Bättre i bemärkelsen att det får #människor att känna en genuin samhörighet med de #organisationer där de arbetar. Så att de kan och vill #bidrabättre till dessa organisationers #resultat och #utveckling. Nytt #ledarskap fungerar bättre än #business #asusual #detgårvisst #tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *